Με την τρίτη προσωπική του έκθεση επανέρχεται στο αστικό καλλιτεχνικό τοπίο ο ζωγράφος Βασίλης Δημητρός. Με 12 πίνακες μεσαίου μεγέθους παρουσιάζει στο κοινό τη δική του ανάγνωση για την ακούσια και μοναχική συνύπαρξη των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις.

Καθώς τα σώματα διασταυρώνονται τυχαία σε μια κοινή αλλά και απόλυτα απομονωμένη καθημερινότητα, το βλέμμα των ανθρώπων δεν εστιάζει πουθενά. Αν όμως μέσα από το τυχαίο πλήθος η ματιά μας ξεχωρίσει ένα πρόσωπο, τότε το «μακριά» έρχεται «κοντά» και δίνεται το έναυσμα για να δημιουργήσει ο καλλιτέχνης τις δικές του εικαστικές ιστορίες, επινοώντας την προσωπικότητα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που υποκινούν τη ζωή των ανθρώπων αυτών. Τα πορτρέτα της φετινής δουλειάς του Βασίλη Δημητρού είναι μια απεικόνιση του εσωτερικού βλέμματος του ζωγράφου στα πρόσωπα της πόλης. Κάθε ένα και μία ματιά προς τα «μέσα», μία πρόσκληση στον θεατή να σχηματίσει τη δική του αφήγηση μέσα από το προσωπικό του βλέμμα.

Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Δημητρού με τίτλο “Αποστάσεις ” φιλοξενείται στον χώρο Bartessera (Κολοκοτρώνη 25, Στοά Πραξιτέλους, Αθήνα) από την 1η ως τις 18 Απριλίου. Αποτελείται από πορτρέτα διαστάσεων 35×50 και 80×100, ακρυλικό σε καμβά.

 

Pin It on Pinterest